Creatief Vakantieparken
Hunerwold State
 
Hunerwold State
Hunerwold State
 
boeken & beschikbaarheid

Hunerwold State is te boeken via Landal Greenparks

Check Beschikbaarheid

Hunerwold State

Gelegen aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold vind je Hunerwold State. Een kleinschalig park bestaande uit 97 erg mooi, vrijstaande vakantiebungalows. Het park leent zich uitstekend voor uitstapjes in de omliggende natuur. Ook kun je vanaf het park fiets- en wandeltochten ondernemen. Ben je op zoek naar een park waar je rust, comfort en een schitterende natuur kan vinden. De kans is groot dat je op zoek was naar Hunerwold State.

Riante bungalows op Hunerwold State

Kenmerkend aan Hunerwold State zijn de riante bungalows. Deze beschikken over een oppervlakte van 100-120m². In de bungalows zal het je dan ook aan niets ontbreken. Ze zijn er in 2 types: comfort en luxe. De luxe bungalows zijn de meest uitgebreide die er op het park te vinden zijn, de comfort versies bieden iets minder luxe, maar ook hier vind je bijvoorbeeld wel een vaatwasser en een combimagnetron. De luxe versies beschikken ook nog eens over extra's als een sauna en een zonnebank. De bungalows bieden plaats aan 4 t/m 6 personen en zijn allen vrijstaand.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

In de achtertuin van Hunerwold State vind je Nationaal Park Drente-Friese Wold. Dit gebied werd in het jaar 2000 aangewezen als nationaal park. Het Drents-Friese Wold behoort tot 1 van de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa. Om deze reden is het dan ook een Natura 2000 gebied. Kenmerkend aan het Drents-Friese Wold is de afwisseling van bos, heide en zandverstuivingen. Als bezoeker mag je op de meeste plaatsen van dit gebied komen over de wegen en paden die door dit gebied lopen. Ook vind je op het Drents-Friese Wold een aantal uitkijktorens, vanwaar je over dit natuurgebied kan uitkijken. Het Drents-Friese Wold kun je te voet, met de fiets, maar ook te paard verkennen. Na de Veluwe is dit overigens het grootste aaneengesloten natuurgbied van Nederland.

Te doen op Hunerwold State

Hunerwold State is een echt natuurpark. Het park staat dan uiteraard ook niet helemaal bol van de vele faciliteiten, maar naast Hunerwold State bevindt zich een camping, waar je gebruik kunt maken van het overdekte zwembad, daarnaast zijn er op de naastgelegen camping ook een aantal andere leuke faciliteiten, zoals midgetgolf, tafeltennis en een sportveld. In het openluchttheater is in het vakantieseizoen regelmatig een leuke show te zien. Op de naastgelegen camping bevindt zich ook een restaurant, hier kun je naast een hapje eten ook terecht voor snacks en verse broodjes.